2010. augusztus 8., vasárnap

U19-es torna Eindhovenben

Az akadémia szakmai vezetője, Michel Jansen szombati útja a PSV fellegvárába vezetett, hogy megnézze a Twente U19-es csapatát. Mi elkísértük. A helyszín a PSV edzőcentruma, amely a hasonló tornák mellett felnőttek és az utánpótlás számára is otthon ad. Érkezésünkkor még a felnőttek busza is a parkolóban állt, így adva volt a feladat, keressük meg a csapat magyar sztárját, Dzsudzsák Balázst. A biztonsági ember készségesen igazított útba bennünket, és minden különösebb erőfeszítés nélkül jutottunk el a felnőtt csapat épületéig. A kapun épp csak hogy beértünk, amikor Balász kocsija gördült be mögöttünk. Jó játékosnak szerencséje van, mondhatnánk. Megszólítottuk, és a közös képek elkészítése után beszélgettünk pár szót a holland viszonyokról.
Az értékes fogás birtokában tértünk vissza a három napos torna, az Otten Cup helyszínére, ahol már épp kezdtek a csapatok. Két négyes csoportban, 2x30 perces meccseken találkoztak a gárdák. Az Ajax, PSV, Twente, Anderlecht, Borussia Mönchengladbach, Tottenham Hotspur, Sparta Rotterdam, Pao De Acucar (brazil) voltak a résztvevők.
Éreztük, hogy ez sem a hazai körítéssel zajló esemény lesz. A Twente 2-0-ra verte a brazilokat az első meccsen, utána pedig egy PSV-Ajax, hangsúlyozom, U19-es mérkőzésnek voltunk szemtanúi a többi 3000(!) nézővel egyetemben. Egyébként az az Ajax nyert 2-0-ra, amelynek edzője Frank De Boer.
A Twente a csoportjában mindhárom mérkőzését megnyerte, így vasárnap elődöntőt játszhat. A meccs után beszélgettünk Szolga Mátéval, a csapat magyar játékosával, aki másfél éve van kint. Szombathelyről igazolt át anno nem minden konfliktus nélkül, és persze nem bánta meg. Ő is egy helyi családnál lakik, tanulmányait Magyarországon magántanulóként végzi, és mindent megtesz, hogy profi labdarúgó váljék belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése