2010. augusztus 8., vasárnap

Élőben egy holland bajnokin

Az FC Twente idegenben játszott, így házigazdáink a szomszédos Almeloba vittek bennünket, ahol a helyi Heracles Almelo és a Wilhem II csapott össze az első fordulóban. A fanatikusokon és a tippmixelőkön kívül valószínűleg kevesen hallottak a két csapatról. A Heracles 2005-ben jutott fel az első osztályba legutóbb, és tavaly 6. helyen végzett, a Willem II pedig a 17. helyet érte el a 2009/2010-es szezonban.
A stadion befogadóképessége 8500, és 1999 óta szolgál az almeloi együttes otthonául. A pálya talaja műfű, amely különösen esős időben zavarhatja meg az ellenfeleket. Három éve a Twente is 3-0-s vereséggel távozott innen szerintük a műfűnek is köszönhetően. Egyébként a Twente és a Heracles szurkolói nem nagyon szeretik egymást olyannyira, hogy az utazásra emiatt nem Twentés busszal mentünk.
A nyugati léptékkel pici stadion tökéletes környezet a helyi csapatnak. A business szektorokban voltak ugyan üres helyek, de ezen kívül tele volt a lelátó. 8000 ember egy ilyen kis ékszerdobozban kis segítséggel könnyedén tud remek hangulatot teremteni. Jó zene kakaón, kabalanyuszi a pályán, fanatikusok és lelkes szurkolók a lelátón! Ennyi elég volt, hogy már a csapatok kivonulása előtt ámuljunk. És persze az sem ártott a történetnek, hogy a játékosok a pályán voltak. Pedig az első és az utolsó 5 perc kivételével viszonylag gyenge mérkőzésnek voltunk tanúi, ennek ellenére a közönség mindent megtapsolt, amit lehetett. A 3-0-s hazai győzelmet a végén 2 góllal bebiztosító hazai csapat pedig gondoskodott arról, hogy elfelejtsük a középső 80 perc picit unalmasabb emlékét. Ez is hatalmas élmény volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése