2011. szeptember 1., csütörtök

Gerhard Wermink az FC Twentétől Kozármislenybe érkezett


A két klub közötti együttműködés értelmében az FC Twente szakmai stábjából Gerhard Wermink 1 hétig Kozármislenyben segíti edzőink munkáját. Ez a fajta közös munka a jövőben rendszeressé válik majd.
Klubunk igyekszik átvenni és a gyakorlatba ültetni azokat a módszereket, amely Hollandiában már hosszú évek óta sikeresen működnek, illetve Gerhard kihangsúlyozta, hogy legalább ilyen fontos a Twente filozófiájánakelsajátítása.
A szakember már korábban is járt nálunk, ezúttal a Twente magyarországi képviselőjével, Szekér Istvánnallátogatott hozzánk.
Gerhardék pénteken este érkeztek Kozármislenybe, ahol az egyesület vezetői fogadták őket és a vacsora közben már a heti program egyeztetése, a szakma is szóba került.
Másnap kora reggel Szekszárdra utaztak, ahol megtekintették a Szekszárd – Kozármisleny U13 NB I-es illetve U15 NB I-es bajnoki mérkőzéseket.
Több utánpótlás játékosunk játékát is figyelik, akadt olyan fiatal, akinek éppen a szekszárdi teljesítménye nyerte el tetszésüket.
Mivel a hétvégén a többi csapatunknak sem edzése, sem mérkőzése nem volt, így a kellemest a hasznossal összekötve megnézték a PMFC- Pápa NB I-es bajnoki összecsapást.
A vasárnap a pihenés és az egész heti munkára való felkészülés jegyében telt.
A mai naptól már bekapcsolódnak az utánpótlás szakmai munkába, valamennyi korosztályunk edzéseit megtekintik, segítik az edzőket.
mislenyi trénerek kivételes helyzetben vannak, hiszen helybe érkezik hozzájuk egy labdarúgásban nálunknál jóval magasabban jegyzett ország elismert szakembere, akitől kérdezhetnek, tanulhatnak. Bizonyára nagyon sokan cserélnének velük.
A hét közepén, szerdán 17.00-20.00-ig Gerhard előadást is tart az edzőknek, vezetőknek, ekkor már a hét addigi tapasztalatait is összegzik. Az előadás interaktív lesz, ahol a részvevők bármikor kérdezhetnek.
Nem kérdéses az együttműködés hitelessége, annak ellenére, hogy nagyon sokan értetlenül állnak, miért épp Kozármisleny lehet egy európai topcsapat partnere.
A Twente szakemberei most hatodik alkalommal járnak nálunk, a mi vezetőink, játékosaink is már négyszer voltak kint Hollandiában.
Ne feledjük, csak egy pár órás előadás is ritka ilyen neves szakemberektől, most pedig már másodszor jöttekegy hétre Kozármislenybe, de edzőink is tíz napot töltöttek már korábban Hollandiában az Akadémián!
Hajrá Kozármisleny!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése