2011. május 7., szombat

Gratuláltak a fiatalok teljesítményéhez

A pénteki napon a holland szakemberek kíváncsiak voltak arra, hogy 2010-hez képest mi változott Pécs belvárosában. Legutóbbi ittlétük alkalmával mindenhol építési munkálatokkal találkoztak, hiszen a megyeszékhely nagyban a kulturális főváros évére készült.
A délelőtti városnézés után, a délután újra a szakmáé volt. Az utánpótlás edzések után a PVSK pályán tekintettük meg az U13-asok mérkőzését. A hazaiak 2-0-ra nyertek a mieink ellen, akik nem életük legjobb formáját hozták, de az akadémia vezetőjét nem ez érdekelte.
A Twente toborzási és képzési filozófiája szerint is ebben a korban "akarni kell a győzelmet, de nem muszáj nyerni". Ha valaki ezt a különbséget, ezt az elvet megérti, és képes nagyfokú türelmet mutatni a fiatalok felé, az sokkal sikeresebb lehet a sportban, és több tehetséget nevelhet ki.
A mérkőzésen látottak alapján sok olyan tehetség játszott mislenyi mezben, akikkel érdemes foglalkozni még Twente szemmel is. Az külön említést és tiszteletet érdemel, hogy a holland szakemberek a mérkőzés után az öltözőben is kifejezésre juttatták véleményüket, és gratuláltak a srácoknak.
Villány volt a következő megálló, a Wunderlich pincészet falai között volt alkalmunk megkóstolni a hazai remekeket, és kötetlen formában összegezni a tapasztalatokat. Bár tegnap este úgy tűnt, a holland nem egy "boros nemzet", azért az ízletes vacsora és a közös cél vezérelte együttműködés részleteinek egyeztetése rendkívül értékessé tette a nap végét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése