2011. május 29., vasárnap

Pénteki csoportmeccsek

A torna helyszíne egy enschedei amatőr klub, a Vogido, amely már 9. éve szervezi az eseményt saját kis létesítményében, ahol így is 2 műfüves és 3 füves nagypálya található. 16 órakor étkezéssel kezdtük, tésztát tálaltak fel a 10 csapatnak a klubházban, és az első mérkőzések 18-kor indultak.
Két 5-ös csoportba sorsolták a csapatokot, ránézésre a gyengébb ellenfelekkel kerültünk egy helyre.
A csoport: PSV Eindhoven (holland), Southend United (angol), Werder Bremen (német), VA FC Twente (holland), KV Mechelen (belga)
B csoport: Vogido (holland), Kozármisleny (magyar), KRC Genk (belga), AZ Alkmaar (holland), Trelleborg FF (svéd)
A verseny lebonyolításáról csak annyit, hogy 2x15 perces meccsek műfüves nagypályán, folyamatos cserével. A csoportokban körmérkőzések, majd az első két helyezett elődöntőzik, a többiek pedig helyosztóznak a másik csoport azonos helyet elérő csapatával.
A vendéglátó csapattal kezdtük a mérkőzések sorát. Jól játszottunk, az ellenfél engedte is, de tetszetősen szövögettük a támadásokat, több helyzetünk is adódott, és a védelem is ügyesen dolgozott. Fölényünk a 11. percben érett góllá, Fűrész Bence előretörése és a hazaiak védőjének szerencsétlen közbeavatkozása volt az első találatunk. A második félidőben egy bal oldali, Hleba Tamás által elvégzett szabadrúgás után a kapu előtti kavarodásból Kovács Péter eszmélt legelőbb és egy gyönyörű sarkazásos góllal tette le a névjegyét.
Kovács Péter keze megsérült egy buta belépő után, de az orvosi ellátásnak köszönhetően játékra képes maradt a második meccsre is.


Kozármisleny-RKSV Vogido 2-0
Gólszerzők: Fűrész, Kovács


A második meccsünkön az előzőnél jobb ellenféllel akadtunk össze. A Genk gárdája kapott ugyan egy négyest az első összecsapásán az Alkmaartól, mégis szépen játszottak, igaz akkor még nem eredményesen. Ellenünk, sajnos, végig a kezükben tartották a meccs irányítását. Nem tudtunk igazán kibontakozni, kevés lehetőségünk adódott, és nálunk hiányzott egy vezéregyéniség a pályáról. Az első félidőben egy nagyon szép jobboldali támadás végén szerezték meg a vezetést, majd a második játékrészben egy 11-est és sárga lapot érő Fűrész Bence szabálytalanság után büntettek meg bennünket.

Kozármisleny- KRC Genk 0-2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése