2011. február 28., hétfő

Ütötte a bírót, kétszer az ellenfelet

Hatmeccses eltiltást és a legmagasabb pénzbüntetést kapta a Twente brazil hátvédje, Douglas.

A hétvégi, AZ elleni bajnokin állították ki, a földön fekve megütötte az Alkmaar középpályását, Pontus Wernbloomot. A bíró a szabálytalanság után rögtön kiküldte, de Douglasnek eldurrant az agya. Nem igazán találta el ellenfelét, de kétségtelen, már a szándékért is járt a kiállítás.



Csapattársai alig tudták visszafogni a védőt, percekbe telt, mire megnyugtatták. Nekiment a játékvezetőnek, majd a pályáról lefelé menet még egyszer megütötte Wernbloomot is.

A Holland Labadrúgószövetség azután szabott ki hatmeccses eltiltást, miután a Twente bejelentette, hogy öt meccsre felfüggeszti és a legmagasabb pénzbüntetéssel sújtja Douglast, aki annyit fűzött hozzá, elfogadja és megérdemli a büntetést, mivel szégyent hozott klubjára.

A meccset 2-1-re nyerte az Alkmaar, feljött az 5. helyre, a Twente második a bajnokságban.

forrás: index.hu

2011. február 27., vasárnap

Kikapott a Twente

0-0 lett a PSV-Ajax. A döntetlennel a PSV növelte előnyét a második Twentével szemben, amely egy fordulatos meccsen 2-1-re kikapott az Alkmaar otthonában.
A játékot mindkét oldalon színesítette piros lap, és gyakorlatilag a háromból két gólt a Twente szerzett. Janssen öngóljával vezettek a hazaiak, amelyre a 89. percben válaszolt De Jong találata. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a 90. percben Falkenburg betalált, és otthon tartotta a 3 pontot.

A Feyenoord a mesternégyest elérő Wijnaldum vezérletével győzött a dobogóra áhítozó Groningen ellen, Simon Krisztián nem lépett pályára a rotterdamiaknál.

Eredivisie, 25. forduló:
AZ Alkmaar - Twente 2-1 (1-0)
gól: Janssen (26., öngól), Falkenburg (90.), illetve De Jong (89.)
kiállítva: Viergever (63.), illetve Douglas (42.)

PSV Eindhoven - Ajax 0-0

Feyenoord - Groningen 5-1 (2-1)
gól: Wijnaldum (22., 31., 48., 83.), Vlaar (86.), illetve Pedersen (41.)

NEC Nijmegen - Utrecht 1-1 (1-0)
gól: Gossens (8.), illetve Van Wolfswinkel (74.)

korábbi végeredmények:
Venlo - Excelsior 1-0
Willem II - Heerenveen 4-3
Heracles - Vitesse 6-1
Roda - De Graafschap 1-1
NAC Breda - ADO Den Haag 3-2

Az állás:
1. PSV 25 16 6 3 66 22 +44 54
2. Twente 25 15 6 4 48 27 +21 51
3. Ajax 25 14 7 4 47 22 +25 49

Twente - Rubin Kazan 2:2

A döntetlennel a Twente jutott tovább az Európa ligában.

2011. február 20., vasárnap

Döntetlent játszott a Twente, Dzsudzsák mesteri gólt lőtt

A Twente otthon játszott döntetlent a Nijmegennel, a PSV-nek Horváth Gábor Bredája volt az ellenfél, akik rá is ijesztettek az Eindhovenre, de végül nem borult a papírforma.
A PSV összekapta magát a meccs végére, ennek köszönheti, hogy nem botlott ismét hazai pályán, mint ahogyan nemrég a Den Haag ellen tette.A magyar középpályás szerzett vezetést a PSV-nek egy parádés szabadrúgást követően, de a Breda egyenlíteni tudott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 15. perctől emberhátrányban játszott a NAC. A 30. percben sárgát kapott a magyar játékos. Mivel a többi meccsen kedvező eredmény született a PSV számára, a csapat átvette a vezetést a tabellán.


Itt van Dzsudzsák Balázs gyönyörű gólja: 




Eredmények - holland bajnokság:
Twente - NEC Nijmegen 1-1
PSv Eindhoven - NAC Breda 4-1 (1-0)
Den Haag - Feyenoord 2-2 (Simon a végén állt be.)
Ajax - Venlo 1-0 (Tóth Balázs végig játszott a Venlóban.)
Vitesse - De Graafshap 2-0

Az orosz telet és a Rubin Kazanyt is legyőzte a Twente

Kétgólos előnyt szerzett a Twente a Rubin Kazany ellen az Európa-ligában, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharc első mérkőzésén.
A Moszkvában, kongó lelátók előtt lejátszott összecsapást a zord időjárás miatt kora délutánra hozták előre, azonban az ellenfelek mellett így is leginkább a mínusz 15 fokos hőmérséklettel kellett megküzdenie a csapatoknak.
Az alkalmazkodás talán meglepő módon a holland bajnokság második helyén álló Twentének sikerült jobban, hiszen a gólnélküli első félidő után a mérkőzés hajrájában Luuk de Jong fejesével és Peter Wisgerhof közeli lövésével megnyugtatónak tűnő előnyt szerzett Michel Preudhomme csapata az enschedei visszavágóra.
Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
Rubin Kazany (orosz)–Twente (holland) 0–2
G: L. de Jong (77.), Wisgerhof (88.)

Újabb videó az UEFA sorozatában a Twentéről

A nyolcadik epizódban képeket láthatunk a téli felkészülésről, interjút hallhatunk Onyewutól, a Milantól kölcsönbe kapott új igazolástól, valamint már a Rubin ellen készülő sportvezetők is megszólalnak.
Videó itt.

2011. február 13., vasárnap

1-0 a Vitesse ellen

Chadli beköszönt a 39. percben, 1-0 a vége. A PSV idegenben nyert, az Ajax döntetlenjével újra öt pontos hátrányban az éllovasokkal szemben.

2011. február 7., hétfő

Vásárhelyi focisták holland próbajátékon

Az Fc Twente holland profi futball klubot 1965-ben alapították. Európa egyik leghíresebb utánpótlást nevelő akadémiájából világklasszis focisták kerültek ki.



A Hódmezővásárhelyi Futball Club két játékosa, az 1996-os születésű Gábor Viktor és az 1994-es Sós Bence január 17-21. között próbajátékon szerepelt a regnáló holland bajnok, az FC Twente utánpótlás akadémiáján.
A 193 cm magas kapus, Gábor Viktor teljes mértékben meggyőzte a hollandok szakembereit tehetségéről és tudásáról, így amint azt a körülmények lehetővé teszik, haladéktalanul számítanak rá  A középpályásként és szélső hátvédként is bevethető, 175 cm-es Sós Bence 16 éves kora ellenére az U19-es csapattal edzett. Az FC Twente vezetősége hamar felismerte a játékos technikai képzettségét és a kombinatív játékhoz való kimagasló érzékét, viszont a fizikai felépítésének hiányosságait is. Bence fél évet kapott, hogy fizikálisan megerősödjön, így nyáron újabb öt nap áll majd rendelkezésére, hogy végérvényesen meggyőzze a holland klub képviselőit.
A 15 éves Gábor Viktor elmondta, örül, hogy sikeres próbajátékon vehetett részt egy ilyen profi egyesületnél. Mivel még nem töltöttem be a 16. életévemet, hivatalosan egyelőre nem lehetek a Twente labdarúgója. Különböző tornákra és felkészülési időszakokra tudok csak kiutazni, amit szüleim is támogatnak és szerencsére ez az elfoglaltság az iskolával is összeegyeztethető.  A 17 éves Sós Bencét meglepte az a profizmus, ami körüllengte az egyesületet. A próbajátékon nyújtott teljesítményével elégedett, hiszen mint mondja, idősebbek között szerepelt és úgy érzi, nem okozott csalódást. Fizikálisan fejlődnie kell, hiszen nagy lehetőséget kapott azzal, hogy a nyáron ismét megmutathatja magát a hollandoknak.
A két játékost Horváth Zoltán, a HFC elnöke és Apró Attila utánpótlás szakmai vezető kísérte el, akinek a véleménye szerint, jól sikerült a bemutatkozás, az akadémia igazgatójának értékelése is ezt bizonyítja. Minden jel arra mutat, hogy a régi vezetéssel megkezdve, az újjal pedig folytatva, sikerül rövid időn belül egy olyan vágányra helyezni a vásárhelyi futball, amelyről a jövőben sem kellene letérni. A néhány hete megválasztott új elnök, Horváth Zoltán elmondta, jól jelzi a HFC-nél eddig folytatott munka minőségét, hogy sikeresen tudták képviseltetni magukat egy európai viszonylatban kimagasló utánpótlás-neveléssel rendelkező ország egyik vezető klubjának akadémiai próbajátékán. Minz mondta, büszke arra a teljesítményre, amit Viktor és Bence az elmúlt héten mutatott. Nagyon fontos volt ez az egyesület szemszögéből is, hiszen meg tudták mutatni, mekkora érték rejlik a vásárhelyi labdarúgásban.

Forrás: http://vasarhelyifoci.lapunk.hu/

Döntetlennel csökkentette hátrányát a Twente

A hétvégi bajnoki fordulóban hazai pályán, a 90. percben kapott góllal szenvedett vereséget a PSV a Den Haag ellen. Az enschedei együttes egy győzelemmel átvehette volna a tabella vezetését. Az Utrecht otthonában azonban csak 1-1-es döntetlenre futotta az erejükből. Hazai vezetés után a Chadli egyenlített a 2. félidőben. A bajnokság tabelláján jelenleg pontazonosság van a PSV és a Twente között, őket követi 3 ponttal lemaradva az Ajax.