2011. január 30., vasárnap

Megvertük a Feyenoordot

Sorozatban 3. győztes meccsén van túl a Twente. A jobb napokat is látott, de jelenleg a 15. helyen tanyázó Feyenoordot győztük le Brama és Ruiz góljával. Gól nélküli félidő után a vendégek szereztek vezetést, amit a 76. percben egyenlítettünk ki, majd a 90. percben érkezett Ruiz, és otthon tartotta a pontokat. Ezzel továbbra is 1 pont a különbség az éllovas PSV és a Twente között. Érdekesség, hogy a bajnokság első helyezettje is 0-1-ről állt fel, és a 90. percben lőtt góllal hozta 2-1-re az összecsapást a Willem II ellen.

2011. január 23., vasárnap

Két győzelemmel tapad a Twente

Az elmaradt mérkőzést a Heracles Almelo ellen Janko 4 és De Jong góljával fölényes 5-0-ás győzelemmel zárta a klub.
Vasárnap a Twente a Groningenhez látogatott, és úgy nyert 2-1-re, hogy Marc Janko a 81. percben szerezte meg a győztes találatot. Az enschedei gárda így továbbra is csak egy ponttal van lemaradva a listavezetőtől.
Közben a Twente a szezon végéig kölcsönvette a Milan hátvédjét. Onyewu ebben a szezonban még egy mérkőzésen sem lépett pályára. Az amerikai hátvéd így ismét együtt dolgozhat Michel Preud'homme-mal, aki korábban a Standard Liege-nél volt a mestere. A 28 éves futballistát 2009 nyarán igazolta le a Milan, de sorozatos sérülései miatt eddig csak egy találkozón, a 2009. szeptemberi Milan-Zürich (0-1) BL-meccsen lépett pályára. Az 58-szoros válogatott játékos idén nem kér fizetést klubjától, amiért tavaly nem állhatott a piros-feketék rendelkezésére. Onyewu korábban két belga bajnoki címet nyert a Standard Liege együttesével, 2006-ban pedig ő lett az év futballistája az Egyesült Államokban.

2011. január 3., hétfő

A Rubin Kazan vár Ruizékra

Michel Preud'Homme pozitívan, hasznos kalandnak értékelte a Bajnokok Ligája találkozóit, és egyetérthetünk abban is, hogy a csapat sok gyönyörű dolgot alkotott. Az UEFA oldalán az FC Twente sztori 6. része itt.
Az Európa Liga legjobb 32 között a Rubin Kazan lesz az ellenfele a Twentének. Ha továbbjut a holland bajnok, a Young Boys-Zenit párosítás győztesével játszik a 16 között.