2010. november 28., vasárnap

Azonos pontszámmal a második helyen

A Nijmegenhez látogatott a szerdai Bajnokok Ligája találkozó után folytatódó holland bajnokságban az FC Twente. Ruiz és Jankó 2-2 góljával idegenben is 4-2-re tudott nyerni a címvédő a középmezőnyhöz tartozó Nijmegen ellen. Mivel a NAC Breda megtette azt a szívességet, hogy otthonukban a Twente után Dzsudzsákékat is megverte, így a tabellán 34-34 ponttal áll a két éllovas és 31 ponttal követi őket az Ajax.

Hivatalos szurkolói klub alapításáról egyeztünk meg

A Bajnokok Ligája mérkőzés alkalmával találkozott Andre van der Weide, az FC Twente szurkolókért felelős vezetője és Halász Gábor, a Kozármisleny Futball Club ügyvezetője, hogy megállapodjanak a holland klub magyarországi hivatalos szurkolói csoportjának létrehozásáról. A kozármislenyi kezdeményezést kedvezően fogadták Enschedében, így nincs akadálya, hogy a jövőben a holland csapat hazai szurkolóit szervezetten fogjuk össze itt Magyarországon ezzel is erősítve a két klub között létrejött stratégiai kapcsolatot. Reméljük, sikerül megismertetnünk a holland klubot az itthoniakkal, és egyre több szurkolója lesz majd az FC Twente csapatának és nem csak Kozármislenyben.

Élményekben gazdag túra Milánóba

30 fős társaság vágott neki az útnak szerda hajnalban, hogy megnézze a Bajnokok Ligájában az Inter-Twente mérkőzést. A Kozármisleny Futball Club felnőtt és utánpótlás edzői, a sportvezetők és néhány szurkoló kapott lehetőséget, hogy a San Siro-ból élőben követhesse Etoékat és Ruizékat a derbin. Stratégiai partnerünk csapata sikeresen szerepel a legjobbak között. A meccs előtt 4 forduló után 5 ponttal esélye volt a továbbjutók közé kerülni, bár erre kevesen fogadtak volna. Nem feltartott kezekkel léptek pályára szerda este sem. Bár a jóval erősebb nevekből álló Inter több lehetőséget dolgozott ki, azért a piros-fehérek is jó párszor betalálhattak volna. Izgalmas és élvezetes találkozó volt, igaz egy ilyen létesítményben még félház előtt is (30e néző volt) elég nehéz rossz mérkőzést játszani.
Csapatunk a kalandos körülmények között elfoglalt szálláson töltötte az éjszakát, majd csütörtök reggel ismét buszra szállt, hogy 12 órával később már itthon számolhasson be az élményekről. A túráért és a szervezésért köszönet Feleki Attilának és a ticketbolt.hu oldalnak.

2010. november 22., hétfő

Inter – Twente BL meccsre utaznak edzőink

November 24-én Milánóba utaznak edzőink, vezetőink, ahol aznap este megtekintik az Inter – Twente Bajnokok Ligája mérkőzést.
A találkozóra vezetőink mellett, az NB II-es csapat szakmai stábja, illetve az utánpótlásban dolgozó edzők utaznak.
Az összecsapás után az éjszakát Milánóban töltik a résztvevők, majd másnap, a reggelit követően indulnak vissza Magyarországra.
Az utazás jutalom a kozármislenyi edzők számára, az elvégzett éves munkájuk egyfajta elismerése a labdarúgó szakosztály vezetése részéről.

2010. november 21., vasárnap

Otthon kapott ki a Twente

Hazai pályán fogadtuk a jó formában lévő Alkmaar együttesét. De Jongnak köszönhetően nálunk volt az előny, de a 31. percben előbb utolsó emberként elkövetett lerántás miatt kiállították a brazil Douglast, majd a megítélt szabadrúgást 17 méterről be is varrta Elm. A második félidőben az emberelőnyben játszó vendégek Ortiz Gamarra révén a győzelmet is megszerezték.

2010. november 14., vasárnap

Lecsúsztunk az első helyről

A hétvégén megszakadt a 6 mérkőzéses győzelmi sorozat, mivel a NAC Breda otthonában szenvedett 2-1-es vereséget az FC Twente csapata. A 21. percben lőtt Ruiz góllal vezetett a listavezető, és egészen a 80. percig nem is látszott, hogy veszélyben a győzelem. Ráadásul a Breda a csapatok egymás elleni utolsó 7 mérkőzésén nem tudott győzni a Twente ellen. Az utolsó 10 percben azonban kétszer is betalált a hazai gárda, és a 90. percben szerzett győztes gólra már nem lehetett válasza a Twentének.

2010. november 10., szerda

Idegenben jutott tovább a Twente a holland kupában

A kedd esti mérkőzésen a másodosztály jelenlegi éllovasával, a Zwolle csapatával mérkőzött a holland listavezető. A rendes játékidőben sokáig csak a küzdelem dominált, a 81. percben Chadli góljával vezettek a vendégek, majd a másodosztályú csapat a 87. percben kiegyenlített. A kupamérkőzés szabályai szerint végül 11-esek döntöttek, amelyet 5-3 arányban nyert a Twente együttese. Így ők mehettek tovább a legjobb 16 közé.

2010. november 3., szerda

Idegenbeli sikerek - első győzelem a BL-ben

A Twente csapata a hétvégén a Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV otthonában aratott 1-0-ás sikert, melynek köszönhetően átvette a vezetést a bajnokságban. Az eddigi 12 fordulóban 8 győzelem mellett 4 döntetlent ért el a tavalyi bajnok. A holland pontvadászaton kívül a BL-ben is érdekelt alakulat a továbbjutás szempontjából életbevágó, bravúros idegenbeli győzelmet aratott, hiszen Németországban a Werder otthában sikerült 2-0-ra legyőzni a Brement. Ezzel a sikerrel teljesen nyílt a továbbjutás, hiszen a 7-7 pontos Tottenham és Inter mögött 5 ponttal állnak Chadliék. A hátralévő 2 fordulóban előbb Milánóba látogatnak, majd odahaza fogadják a Tottenham gárdáját.